点评:Deze sauna is zonder twijfel de meest onrustige die ik ooit heb bezocht. Wie hier komt om te ontspannen, zal waarschijnlijk teleurgesteld zijn.
Overal is er lawaai. Mensen praten niet met elkaar, ze roepen naar elkaar. Gesprekken uit de jacuzzi zijn tot in de veranda en zelfs in de hamam duidelijk te horen. Ook in de hamam wordt luid gepraat, waardoor er van rust nauwelijks sprake is.
Het valt ook op dat het vaste cliënteel zich alles lijkt te permitteren. Overal wordt getelefoneerd en veel bezoekers zijn voortdurend met hun gsm bezig. Je weet dus nooit of er foto's of video's worden gemaakt. Tijdens mijn bezoek was iemand zelfs naakt foto's van zijn vrouw aan het nemen. Dat vind ik totaal ongepast in een wellnessomgeving.
Wat nog het meest stoort, is dat het personeel hier helemaal niet op reageert. Er wordt niets gezegd en alles wordt gewoon toegelaten.
Daarnaast zijn heel wat ligzetels urenlang "gereserveerd" met handdoeken, terwijl er de hele namiddag of avond niemand op komt liggen. Dat maakt het voor andere bezoekers erg onaangenaam.
Het geheel geeft de indruk dat deze sauna vooral gericht is op een luidruchtig vast cliënteel, dat de wellness eerder als een ontmoetingsplaats of pretpark gebruikt dan als een plek om tot rust te komen. Voor wie stilte, respect en ontspanning zoekt, zou ik deze sauna helaas niet aanbevelen.
翻译:这家桑拿毫无疑问是我去过的最吵闹的桑拿。那些想来这里放松的人很可能会失望而归。
到处都是噪音。人们并不是在交谈,而是在冲着对方大喊。从漩涡浴缸里传出的谈话声在门廊甚至土耳其浴室内都清晰可闻。在土耳其浴室内同样有人大声说话,因此根本谈不上安静。
另外值得注意的是,常客们似乎可以为所欲为。到处都有人在打电话,很多访客也一直在使用手机。因此你根本无法确定是否有人在拍照或录像。我到访时,甚至有人正在给自己的妻子拍裸照。我觉得这在水疗场所是完全不合适的。
最让人不满的是,这里的工作人员完全不予理会。他们什么也不说,任由一切发生。
此外,很多躺椅被毛巾“预订”了好几个小时。整个下午或晚上都无人使用。这让其他访客感到非常不愉快。
整体来看,这家桑拿馆似乎主要面向那些吵闹的固定顾客群,他们把这里的休闲设施当作聚会场所或游乐园来使用,而非用来放松身心。对于那些寻求宁静、尊重与放松的人来说,很遗憾,我并不推荐这家桑拿馆。