点评:Vi åkte ett busslass pensionärer i två och en halv timma fram till Långbron. Mysigt ställe men var fanns toaletterna. En uppställd "bajamaja" var det som Långbron kunde sträcka sig till och då fick man hämta ut nyckeln i en lite glassbutik intill. På kanalen kom en smal kanalbåt för att passa in i kanalen. Fullt av folk samlades på denna båt och när vi till slut fick en sittplats såg vi ingenting av den fina naturen runt kanalen och upplevelsen och utsikten från båten. Folk stod och satt runt oss och det gjorde att man mest såg människor. Som tur var så hade vi ändå tur med vädret. Maten vi beställt på båten fick vi vackert vänta på i drygt en och en halv timma innan det var våran tur. Vid lunch ombord uppstod krångel vid dukningen då vi till en början inte fick röra våra tallrikar med lax som var framdukat. Flera hade beställt rostbiff/potatissallad så det blev värre än rörigt. De som hade beställt rostbiff kunde ju fått sina tallrikar uppdukat vid samma bord. När vi skulle äta av laxtallrikarna så dröjde det flera minuter innan vi kunde lägga upp potatis som serverades. Maten var god i alla fall. Men resan på kanalen var delvis en besvikelse som kändes en aning innestängd innan vi väl var framme vi Dalslands center.
翻译:我们一行退休老人乘坐巴士,花了两个半小时才到达朗布龙。那是个很惬意的地方,可厕所到底在哪里呢?朗布龙能提供的“厕所服务”不过是一处临时搭建的简易厕所,人们还得去旁边的一家小冰淇淋店领取钥匙。这时,一艘窄窄的运河船驶来准备进入运河。船上挤满了人,当我们终于找到座位后,却根本看不到运河周边美丽的自然风光,也体验不到乘船所带来的乐趣与景致了。周围到处都是站着或坐着的人,因此我们看到的几乎全是人。幸运的是,天气还算不错。我们在船上点的餐,足足等了一个半小时才轮到我们。船上用午餐时,摆盘环节出了些混乱:起初我们根本碰不到已经摆好的装有三文鱼的盘子。很多人点了烤牛排/土豆沙拉,情况因此变得比混乱还要糟糕。那些点了烤牛排的客人本可以在同一张桌子上享用餐点。当我们准备吃三文鱼餐时,过了好几分钟才能把配菜土豆盛上来。不过食物总体来说还是不错的。只是运河之旅有些令人失望,在我们抵达达尔斯兰中心之前,这种失望感就愈发强烈了。