点评:Wij gingen met het gezin (2 volwassenen en twee tieners van 17 en 18 jaar) voor 17 dagen op reis naar Oeganda. De eerste twee dagen verbleven we in Mabamba Swamp (nkima forest lodge), wat een heerlijke plek is om rustig aan de reis te beginnen en te genieten van de vogelpracht dichtbij het victoriameer. Daarna boekten we een auto ( Toyota landcruiser extended) met chauffeur/gids bij Prime Uganda Safaris. Het boekingsproces en alle administratieve afhandelingen (o.a. boeken van chimp permits) verliepen uiterst vlot en efficiënt. Dank je wel Cate!
Om 6 uur ‘s ochtends werden we opgehaald aan ons verblijf in Kampala. De avond voordien kwam onze gids, Ananias, al langs om kennis te maken, wat we erg apprecieerden.
Wij hadden onze reis volledig zelf gepland, alle verblijven zelf vastgelegd, en dus enkel een auto gehuurd bij Prime Uganda, met driver/guide, maar toch kregen wij met Ananias de best mogelijke gids. Wij doorkruisten met Ananias het ganse land, steeds op een veilige, professionele manier rijdend, en kregen steeds al de info die we wensten. Op de safari’s gaf Ananias blijk van een grote natuurkennis, en ogen die echt twee keer zoveel zagen als onze ogen samen. Hij bleef zeggen dat we “very lucky” waren, maar ik denk dat het feit dat we op safari zowat alles zagen (meerdere luipaarden, vretende leeuwen, gieren die de restjes komen opeten, en zo veel meer) wat we konden zien, toch vooral te maken had met zijn terreinkennis en jarenlange ervaring.
Uganda is een heel bijzonder land, heel gevarieerd, én zeer aangename mensen.
Je voelt er je zó welkom.
Dank je wel, Ananias, om gedurende 14 dagen onze steun en toeverlaat te zijn. Zoals Lasse op het eind zei, je was meer dan onze gids.
Je maakte onze reis onvergetelijk!
Hartelijke groeten,
Bart, Carla, Lasse en Eva
翻译:我们一家四口(两名成年人和两个17、18岁的青少年)前往乌干达旅行了17天。头两天我们住在马巴姆巴沼泽地附近的Nkima Forest Lodge,那是个非常适合放松身心、开启旅程并欣赏维多利亚湖周边各种鸟类的好地方。之后,我们在Prime Uganda Safaris预订了一辆带司机兼向导的丰田兰德酷路泽。预订流程以及所有行政手续(如……黑猩猩许可证的办理过程极为顺利且高效。谢谢你,Cate!
早上6点,我们在坎帕拉的住宿处被接上。前一天晚上,我们的向导Ananias就来拜访并做了自我介绍,我们对此十分感激。
我们的行程完全由自己规划,所有住宿也都自行预订,因此只是在Prime Uganda租了一辆汽车并配上了司机兼向导。即便如此,我们还是遇到了最优秀的向导Ananias。我们和Ananias一起走遍了整个国家。他始终以安全且专业的方式驾驶,也总是能提供我们想要的各类信息。在游猎过程中,阿纳尼亚斯展现出了丰富的自然知识,他的双眼确实能看到比我们两个人加起来还要多的东西。他一直说我们“非常幸运”,但我认为我们能在游猎中看到几乎所有能看到的动物(好几只猎豹、正在进食的狮子、来抢食残羹的秃鹫等等),才是真正的原因。其实,这主要与他的地形知识以及多年的经验有关。
乌干达是一个非常特别的国家,地貌多样,人民也极其友善。
在那里你会立刻感受到宾至如归的感觉。