点评:Bij de ingang van het park vroegen we aan een van de vriendelijke trambestuurders hoe we het park het beste konden bekijken. Hij adviseerde ons om in het antieke trammetje te stappen en dan onderweg op een van de stationnetjes uit te stappen, de bezienswaardigheden te bekijken, door te lopen naar het volgende stationnetje en zo verder. Het trammetje rammelde gezellig door bos en over heuvels, terwijl de conducteur vertelde.
Bij “Dorp” stapten we het eerste uit en bekeken o.a. de tramremise, van Gend & Loos, de heerlijk geurende bakkerij (waar we wat lekkers voor bij de koffie op het pleintje kochten) wandelden langs de scheepswerf en over het ophaalbruggetje.
Met de handige plattegrond in de hand lieten we het trammetje ons twee keer rond het park voeren en stapten diverse malen uit. We zagen demonstraties, rustten regelmatig uit op de vele bankjes en genoten van het “Terug naar toen.”
Voor we weer huiswaarts keerden liepen we de bakker nog een keer binnen, voor een heerlijk geurend broodje thuis.
翻译:在公园入口处,我们询问了一位和蔼的电车司机,如何最能欣赏公园的景致。他建议我们登上那辆古董电车,然后在沿途的某个站点下车,游览周围的景点,再步行至下一个站点,如此反复。电车欢快地驶过树林与山丘,车上的售票员则不停地讲解着。
我们在“Dorp”站第一次下车,参观了电车库等地方。我们漫步至Van Gend & Loos——那家香气四溢的面包店(我们在那里买了些点心来配广场上的咖啡),接着沿着造船厂走,穿过了可升降的小桥。
手里拿着实用的地图,我们让小电车载着我们绕公园转了两圈,中途多次下车。我们观看了各种演示,还时常在众多的长椅上休息,尽情沉浸在“回到从前”的氛围中。
在返家前,我们又去了一趟那家面包店。在家制作香气四溢的面包吧。