点评:Tamamen objektif bir yorum yapıyorum gitmeden mutlaka okuyun. Birincisi park çok büyük içeride dolaşmak , parka gidiş kısmı oldukça yorucuydu. 2. O kadar çok safari aracı var ki heryerde trafik oluşacak kadar sıra vardı, parkın tamamı kocaman toprak yollara bölünmüş durumda asla doğadaymış hissini alamıyorsunuz. Büyük bir açık hava hayvanat bahçesini geziyormuş hissi oluşuyor. Parkın etrafına kadar gelen yerleşim yerleri ve nüfus yoğunluğu doğal yaşamı zedelemiş. Zaten leoparların da nesli tükenme tehlikesi altındaymış. Tüm adada Kontrolsüz bir nüfus yerleşimi mevcut, küçüçük adada 23 milyon insan yaşadığını öğrenince tüm bunların sebebini anlıyorsunuz . Yol boyu sürekli trafik var. Parkın içinde şöfor neredeyse hiç durmadan araç sürüyor ve bu da çok yorucu oluyor. 1-2 hayvan göreceğiz diye köşe kapmaca oynadık. Zaten leopar filan da göremedik
翻译:我会给出完全客观的评价,所以请务必在出发前阅读。首先,公园非常大,在里面走来走去相当累人。其次,游猎车太多,到处都堵车。整个公园被分割成巨大的土路,你根本感受不到身处自然的感觉,感觉就像在参观一个大型露天动物园。公园周边不断扩张的居民区和人口密度破坏了自然栖息地。豹子已经濒临灭绝。岛上到处都是无序的人口定居;当你了解到这个小岛上居住着2300万人时,你就会明白这一切的原因了。道路上车水马龙,司机在公园里几乎不停地行驶,非常累人。我们就像在玩猫捉老鼠的游戏,希望能看到一两只动物,结果连一只豹子都没看到。