点评:Ik heb hier tijdens een duo-massage met mijn vriendin een zeer vervelende en verontrustende ervaring gehad.
In het begin vroeg ik of er iets steviger gemasseerd kon worden. Zonder dit met mij te overleggen of iets uit te leggen, wisselden de masseuses ineens van persoon. Voordat ik goed besefte wat er gebeurde, kreeg ik opeens een totaal andere en veel hardere massage.
De tweede masseuse ging onder andere op mijn armen staan. Ik gaf duidelijk aan dat dit pijn deed en niet prettig was. In plaats van te stoppen, lachte ze en zei ze: “everything is connected.”
Later pakte ze de huid aan mijn zijkant stevig vast en trok eraan. Ik kon haar nagels in mijn huid voelen krassen. De hele situatie voelde inmiddels zo vreemd en ongemakkelijk dat ik op dat moment eigenlijk in shock was en niet goed wist hoe ik moest reageren.
Na afloop verlieten de masseuses de kamer niet terwijl wij ons moesten aankleden. We moesten ons dus in hun bijzijn omkleden en hadden het gevoel dat we snel naar buiten werden gewerkt. Tijdens de behandeling werd meerdere keren gevraagd of alles naar wens was, maar de situatie voelde inmiddels zo vreemd en ongemakkelijk dat ik niet goed wist wat ik daarop moest zeggen.
Pas buiten, toen mijn vriendin en ik rustig met elkaar konden praten, realiseerden we ons allebei hoe onaangenaam de ervaring eigenlijk was geweest. We zijn direct teruggegaan om het te bespreken, maar er werd niet meer voor ons opengedaan.
Thuis zag ik duidelijke krassen en zichtbare huidbeschadiging precies op de plek waar aan mijn huid was getrokken. Ik heb daar meteen foto’s van gemaakt. De plek deed de volgende ochtend nog steeds pijn. Ik heb bij deze review ook een foto toegevoegd die twee dagen later is gemaakt, waarop de huidbeschadigingen nog steeds duidelijk zichtbaar zijn.
We hebben de salon dezelfde dag nog gecontacteerd en foto’s gestuurd. In plaats van serieus op onze klacht in te gaan, werd ons verteld dat de zichtbare huidbeschadiging simpelweg een “normale reactie op de behandeling” was. Ook werd een terugbetaling geweigerd. Dat vond ik bijzonder kwalijk, zeker omdat ik de krassen duidelijk kon zien en voelen en tijdens de massage expliciet had aangegeven dat een bepaalde handeling pijn deed.
Ik begrijp heel goed dat een Thaise massage stevig kan zijn en ik had in het begin zelf om wat meer druk gevraagd. Dat is echter iets heel anders dan zonder overleg van masseuse wisselen,
Op basis van zowel de behandeling zelf als de manier waarop onze klacht daarna is afgehandeld, kan ik deze salon niet aanbevelen.
翻译:我和女友在这里进行双人按摩时,经历了一次非常不愉快且令人不安的经历。
一开始,我询问是否可以按摩得稍微用力一些。但她们既没有与我商量,也没有做任何解释,就突然换了按摩师。我还没反应过来发生了什么,就突然接受到了完全不一样且力度大得多的按摩。
第二位按摩师甚至站在我的手臂上。我明确表明这样很疼,感觉也不舒服。她没有停下来,反而笑着说:“万物都是相连的。”
随后,她紧紧抓住我侧面的皮肤并用力拉扯。我能感觉到她的指甲划过我的皮肤。整个情形变得极其怪异且令人不适,当时我简直惊呆了,完全不知道该如何反应。
按摩结束后,我们不得不穿衣时,那些按摩师却没有离开房间。因此,我们不得不在他们面前换衣服,感觉自己很快就被赶出了房间。治疗过程中,医生多次询问一切是否如我们所愿,但当时的情形实在怪异又尴尬,以至于我不知该作何回应。
直到到了外面,我和朋友能够安静地交谈时,我们才意识到这次经历其实有多不愉快。我们立刻返回去与医生沟通。但是之后就再也没有人给我们开门了。
回家后,我发现在皮肤被拉扯的地方有明显的划痕和损伤。我立刻拍下了照片。第二天早上,那个地方仍然很疼。在这篇评价中,我还附上了一张两天后拍摄的照片,上面的皮肤损伤依然清晰可见。
当天我们就联系了那家沙龙并发送了照片。他们并没有认真处理我们的投诉,而是告诉我们那些明显的皮肤损伤只不过是“对治疗的正常反应”。他们还拒绝了退款请求。我觉得这种做法极其不妥,尤其是我能清楚地看到并感觉到那些划痕,而且在按摩过程中我还明确说过某个动作让我感到疼痛。
我完全理解泰式按摩的力道可能会比较重,一开始我自己也要求增加一些力度。然而,这与未经商议就更换按摩师是完全不同的两回事。
综合治疗过程以及之后我们的问题得到处理的方式来看,我无法推荐这家沙龙。