点评:Statuen har en fin baktanke i utgangspunktet, men det er en tanke som fort forsvinner når man hører sannheten: den kostet 270 millioner kr som Senegal ikke har, og ble bygd av et nordkoreansk firma. Man ser det tydelig på den brutale stilen. Det mest imponerende er utsikten over Dakar by. Jeg var der på en varm og fuktig dag, så etter å ha kjempet meg opp trappetrinnene var jeg klar for å betale for å komme inn i statuen. Det hele var veldig uorganisert, en eneste vakt satt utenfor og sa at det var for mange inne i statuen. Etter rundt en time stilte folk seg opp i kø og vi ble sluppet inn. Det var trangt inne i statuen og enda trangere fordi hele gruppen på 40-50 mennesker måtte følge en eneste guide. Hvert rom var veldig lite og det var vanskelig å få med seg noe. Som forventet ble ingenting om statuens kontroversielle bakhistorie nevnt. Etter rundt tjue minutter fikk man komme opp i toppen av statuen. Flott utsikt! Ikke et must i Dakar, mange bare kjører forbi.
翻译:这座雕像的出发点本是个不错的创意,但一旦得知实情,这个想法便立刻烟消云散:它耗资2.7亿克朗,而塞内加尔根本拿不出这笔钱,且是由一家朝鲜公司建造的。从其粗犷的风格中便能明显看出这一点。最令人赞叹的还是俯瞰达喀尔市的景致。我去的时候是个又热又潮湿的日子,费了好大劲爬上台阶后,我甚至愿意花钱进入雕像内部。不过整个管理相当混乱。只有一名守卫站在外面,说雕像里面人太多了。大约一个小时后,人们排起了队,我们才得以进入。雕像内部非常拥挤,情况更糟糕的是,整整40到50人的团队必须由一名导游带领。每个房间都极小,根本难以容纳所有人。不出所料,关于雕像背后颇具争议的历史则只字未提。大约二十分钟后,我们得以登上雕像顶部。视野很棒!不过在达喀尔,这算不上必去之地。只是开车经过罢了。