点评:Kolmården är en park vi ofta besöker likväl som nu påsken 2026. Men den här gången blev jag otroligt besviken och missnöjd. Vid entrén till Bamses värld vilket är en del av parken som är direkt i början stod det ett bord med påskuppdrag, alltså lappar barnen skulle ta för att genomföra olika påskuppdrag i Bamses värld. Eftersom bordet behöver passeras för att komma vidare in i Bamses värld är det alltså direkt något som uppmärksammas av barnen, även eftersom uppdragen är kopplade till de olika karaktärerna i Bamse. Barnen genomför uppdragen vid de olika stationerna och ska sen lämna in lappen i Brummelisas butik. När man då kommer dit för att lämna lappen, barnen stolta över sin prestation så får alltså man som förälder erbjudandet att köpa en klubba för rabatterat pris 40kr istället för 69kr.
Det är under all kritik att bjuda in barn till uppdrag genom att använda välkända och populära karaktärer för att sen överlämna ett köpansvar till föräldrarna. Jag tror inte det är många föräldrar som står där med sina stolta barn och har hjärta att neka de köpet för 40kr eftersom förväntan var uppbyggd redan vid första mötet med påskuppdragen. Sen absolut står det längst ner med liten text att en påskrabatt väntar men då bör hela uppdragen vara marknadsförda för vuxna att ta del av. Inte direkt mot barnen.
翻译:科尔马登公园是我们经常去的地方,2026 年复活节也不例外。但这次我却非常失望。在公园入口处的“巴姆塞的世界”里,摆着一张桌子,上面贴着复活节任务单,孩子们需要拿着这些任务单去完成巴姆塞世界里的各种复活节任务。由于必须经过这张桌子才能继续进入巴姆塞的世界,孩子们很容易注意到它,而且这些任务单还与巴姆塞世界里的不同角色相关联。孩子们在各个站点完成任务后,需要把任务单交到布鲁梅丽莎的商店里。孩子们交任务单时会为自己的成就感到自豪,这时,家长们就会被邀请以 40 克朗的优惠价(原价 69 克朗)购买棒棒糖。
利用知名卡通人物邀请儿童参与活动,然后把购买责任推给家长,这种做法无可指摘。我不认为有多少家长会忍心拒绝孩子们花40克朗购买商品,毕竟在复活节活动的第一印象中,孩子们就已经对商品抱有很高的期望。虽然商品底部的小字确实写着有复活节折扣,但这些活动应该面向成人推广,而不是直接针对儿童。