点评:Vi ville ta en heldags båttur till Grama Bay, och valde den här båtoperatören pga bästa omdömen. Men när de efter avslutad tur ombord skickar runt en qr-kod för att man ska gå in och lämna (bra) omdöme - blir man lite fundersam - ÄR man bra ska man väl inte behöva det, eller?
Turen var helt OK. Två personal ombord, varav kaptenen inte jätteengagerad - även om han var otroligt skicklig på att manövrera båten. Väl många på båten, 28 pers, och kändes lite trångt. Platser i skugga fanns bara för max en tredjedel av passagerarna - vilket kan vara en nackdel när man ska vara ute till havs drygt 5 timmar. På utresan hade vi motvind med en del högre vågor som gjorde att båtens för slog ned hårt - varning här för den som har känslig rygg/är äldre att sitta fram.
Självklart mycket vackert att se, grottor stränder och härliga bad (vilket ju inte är båtoperatörens förtjänst) Dock tyckte både jag och tonårsdottern att turen var för lång, och ångrade att vi inte tog en kortare. Blev för mycket tid att bara sitta på båten och transporteras, trots att det spelades musik för att underhålla oss.
翻译:我们本想安排一次前往格拉马湾的一日游,由于这家船务公司获得了极佳的评价,我们便选择了它。不过,在行程结束后,他们发来一个二维码,让大家扫码去留下(好评)——这反倒让人有些疑惑:如果服务真的很好,应该没必要这样吧,对不对?
这次行程总体来说还行。船上有两名工作人员,不过船长似乎不太投入——尽管他驾驭船只的技艺相当出色。船上乘客很多,有28人,感觉有点拥挤。只有最多三分之一的乘客能找到有遮阳的位置——对于要出海5个多小时的旅程来说,这可能是个缺点。返程时我们遇到了逆风,海浪也较大,导致船头剧烈颠簸——在此提醒那些背部敏感或年纪较大的人士,最好不要坐在船头。
当然,沿途的景色十分迷人,有洞穴、海滩以及绝佳的戏水地点(不过这些自然美景并非船运公司的功劳)。不过,我和十几岁的女儿都觉得这次行程时间太长了。我们后悔没有选择更短的行程。尽管有音乐来娱乐我们,但光是坐在船上被运送就花了太多时间。