点评:Vi besökte Kullabergs vingård för en vinprovning och fick en väldigt trevlig och intressant upplevelse.
Provningen leddes av Måns, som var både kunnig och underhållande. Han har en lite excentrisk och personlig stil – ibland något virrig – men samtidigt väldigt engagerad och rolig att lyssna på. Hans kunskap om vinerna och produktionen märks tydligt och bidrog mycket till helhetsupplevelsen.
Vi fick prova tre olika viner – Josefinelust, Askesäng och Allekila – samt en “grappa”, vilket gav en bra variation. Utöver själva provningen fick vi även en uppskattad rundtur där vi fick se vinodlingarna, källaren och höra mer om tillverkningsprocessen, vilket gav en djupare förståelse för produktionen.
En liten förbättring hade varit att servera något tilltugg, exempelvis bröd, till provningen – det hade lyft upplevelsen ytterligare.
Sammanfattningsvis en charmig, personlig och lärorik vinupplevelse som vi absolut kan rekommendera.
翻译:我们参观了库拉贝格酒庄(Kullabergs Winery)的葡萄酒品鉴活动,体验非常愉快且有趣。
品鉴活动由芒斯(Måns)主持,他知识渊博且风趣幽默。他的风格略显古怪,个性鲜明——有时甚至让人摸不着头脑——但同时又非常投入,让人乐于聆听。他对葡萄酒和酿造工艺的了解显而易见,极大地提升了整体体验。
我们品尝了三种不同的葡萄酒——约瑟芬卢斯特(Josefinelust)、阿斯克桑(Askesäng)和阿莱基拉(Allekila)——以及一款格拉帕酒,种类丰富。除了品鉴之外,我们还参加了一次非常棒的酒庄参观,参观了葡萄园和酒窖,并了解了更多关于酿造过程的信息,这让我们对葡萄酒的制作有了更深入的了解。
如果品鉴时能提供一些小点心,比如面包,那就更好了——这将进一步提升体验。
总而言之,这是一次充满魅力、个性化且富有教育意义的葡萄酒体验,我们绝对推荐。